Informacije

Vabilo na novinarsko konferenco ob zaključni konferenci projekta POND_Si Zdrav

Vabimo vas na novinarsko konferenco ob zaključni konferenci projekta POND_Si Zdrav z naslovom ZDRAVSTVENI SISTEM JE POGOSTO PRVI, NA KATEREGA SE ŽRTVE NASILJA OBRNEJO PO POMOČ, ki bo v četrtek, 2. junija 2016, ob 13. uri, v Domus Medica, Rantova sejna soba, Dunajska cesta 162, Ljubljana.

 

Nasilje v družini se dogaja skrito, za štirimi stenami doma, ki naj bi bilo najvarnejše okolje. Posledice, ki jih pušča pri žrtvah nasilja, četudi so samo opazovalci, so kratkoročne, dolgoročne in vseživljenjske. Otroci, ki so žrtve ali samo priče nasilju, v odraslem življenju pogosto postanejo povzročitelji ali žrtve nasilja. Krog nasilja lahko prekinemo samo z ozaveščanjem, z izobraževanjem in z ničeno toleranco do nasilja. Zdravstveni sistem pa je pogosto prvi, na katerega se žrtve nasilja obrnejo po pomoč.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite naše novinarske kot tudi zaključne konference.

Več si lahko preberete v pripetem vabilu.

Anonimna prijava
nasilja v družini

(Ni namenjena prijavi po službeni dolžnosti)

Projekt je sofinanciran v okviru programa Norveškega finančnega mehanizma 2009–2014, sofinanciranje se izvaja v višini 606.941,85 EUR. Koordinator programa je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Norway grants

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko